Stockar för traditionell recurve eller Instinktive som klassen heter inom WA

Stockar för traditionell recurve eller Instinktive som klassen heter inom WA

Traditionell recurve, jakt recurve eller Instinktivbåge, en typ av båge som ofta kännertecknas med att den är kort, stocken är gjord i trä, och den har ofta kraftigt rekurverade lemmar. På strängen sitter ofta tofsar av garn, skinn eller gummi som tar bort vibrationer och tystar ner bågens ljud. Den traditionella recurvebågen tillverkas i två utföranden, en typ som är i en del, one piece samt en annan som är i tre delar, en så kallad take down. Take down bågen är den som ökar i efterfrågan av de traditionella recurvebågarna. 

boltdown.png

Treditionell recurve

Take down med bolt down fäste. Tillverkad av Szalóky

Traditionella recurvebågar skjuts med fördel med kolfiber pilar, här kan du hitta allt från lätta skaft som ger hög hastighet på pilen till tyngre skaft med lägre fart och högre pilbana, vilket med fördel kan användas inomhus på fasta avstånd för att komma upp i målet med siktet. 
Traditionella bågar skjuts vanligtvis med gap, eller instinktivt, skillnaden är att med gap så beräknar du pilens bana och siktar utifrån bestämda punkter för att få pilen där du vill. Om du skjuter Instinktivt låter du din intuition ta över siktandet och kroppen känner sig fram vart pilen ska träffa. Det instinktiva skyttet tar längre tid att få rätt träffar med jämfört med ett gapsystem. 

Med den traditionella recurvebågen skjuter du mellandrag, så som skytten i videon här nedan gör, eller så skjuter du underdrag med tre pilar under pilen. Den som skjuter instinktivt skjuter oftast mellandrag, den som skjuter gap skjuter oftast underdrag. Skillnaden är att strängfattningen med tre fingrar under pilen ger en lägre pilkurva och ett mindre gap.

LÄNKAR

- Gapskytte
 

 

PRODUKTER

Traditionell Recurve i webshopen.

Traditionell Recurve i webshopen.

Recurve och Barebow

Recurve och Barebow