PSE 2017

PSE valde i år ett nytt upplägg för att lansera sina nyheter för 2017 genom att sprida ut det via ett flertal livesända presentationer över 3 dagar. På detta viset kunde man få fokus på även dom "mindre" nyheterna som annars så lätt försvinner i mängden.

Utvecklingsavdelningen på PSE har jobbat på bra under året och det är en hel del intressanta uppgraderingar och nya produkter som presenterats. Vi i några av dom mest intressanta detaljerna för 2017.

LiveWire
PSE har i samarbete med BCY Fibers utvecklat ett nytt system för att bygga strängar och kablar som dom kallar LiveWire, det är riktiga premium-strängar som ska ligga i en helt egen nivå, utvecklingen har pågått i över 10 år. LiveWire produceras i en helt automatiserad process som garanterar att strängarna är perfekt sträckta ner på varje individuell kardel. Livewire blir även lindade under full belastning för att hålla strängarna absolut 100% konsekventa. Tack vare att man helt har automatiserat tillverkningen så garanterar man också att alla strängar blir helt identiska.

Färger
För 2017 breddas utbudet av färger för tavelbågarna med Lila, Limegrön och en Gul, samtliga eloxerade. Den blåa stocken från 2016 får en ny djupare blå nyans än tidigare.

Nya Cableguard
Supra EXT och Expression serien blir uppgraderade med PSEs första cableguard som är baserad på en roller-glide teknik som baseras på 4 kullager som minimerar cableguardens påverkan av vridningar i stocken. Systemet kallas Torque Reduction System som förkortas med TRS. TRS kommer att levereras som standard på alla Supra och Xpression modeller för 2017, men kommer även kunna eftermonteras på i princip alla tidigare stockar som tillbehör - smart!

Phenom
Phenom får en uppdatering med en uppdaterad stock som är något mera deflex i utförandet jämfört med tidigare. Phenom är ett utmärkt budgetalternativ för tavelskyttarna som vill ha mycket valuta för pengarna. Draglängdsintervallet går mellan 24,5 - 33" fördelat på två modeller (en för korta draglängder (SD) och en för längre (XT)). Vi gillar vad vi ser och tror att stocken utformning kommer att göra modellen ett lämpligt budgetval oavsett ambitionsnivå.

Evolve Cam System (ECS)
PSEs stora flaggskepp för 2017 är Evolve och kanske ännu hellre Evolve-camsystem som enligt PSE är deras största nyhet sedan X-Force teknologin som revolitionerande PSEs sortiment. Evolve är baserad på ett binärcam-system som vi sett tidigare från andra leverantörer. Vad som utmärker Evolve från konkurrenterna är flexibiliteten.

Evolve kan justera både draglängd och let-off utan att behöva byta moduler. Som standard levereras Evolve som med hög let-off med mellan 80/85/90% let-off som är inriktat mot jakt-marknaden. Det finns även en modul som leverar lägre let-off mellan 65/70/75% let-off.

Förutom den roterande modulen och möjlighet att justera let-off så har Evolve även vad man kallar för ett quad-track-system på kablarna som fördelar belastningen av kablarna på båda sidor av cammen för att minimera binärcammarnas största svaghet, cam-lutning.

Evolve-cammen kommer att levereras på fyra modeller av bågar under året, Evolve 31 och Evolve 34 som är en 31 respektive 34" båge axel-till-axel som är nyutvecklade prestandabågar. Båda ger hastigheter över 340 fps med hög let-off och ska enligt uppgift göra 350+ fps med 65/70% let-off. Båda modellerna ärver teknik från 2016 års tavelbågar som exempelvis Wide-track-lemmar och Wedge-lock-lemmfickorna som ger en otroligt stabil skjutplattform, modellerna får även rollerglide lösningen för 2017. Detta är ett utmärkt exempel på hur man drar synnergieffekter från dom olika marknaderna för att driva utvecklingen framåt. Vi tror att dessa kommer att bli superpopulära bågar för skogsskyttarna under 2017. Evolve 34 kommer förutom camoflage-färgerna även erbjudas i tavelfärgerna!

Evolve-cammen kommer även finnas på Carbon Air och dess nya storebror Carbon Air 34 som nu lanseras för 2017. Den ursprungliga modellen passade kanske inte helt den svenska tävlingsmarknaden på grund av sitt korta axel-axel-avstånd, med den nya förlängda modellen tror vi att detta kan ändras.

 

PSEs sortiment för 2017 ser otroligt intressant ut och vi hoppas kunna starta förhandsorders redan under nästa vecka, vi ser fram emot att kunna få se mera i detalj på nyheterna när dom anländer!