Anders Malm, Karlstad

Compound, Marknadsansvarig

Anders har varit bågskytt sedan 1991 när han blev medlurad av en klasskamrat att prova på, det tog inte lång tid innan han var biten. Frågar man Anders så är anledningen antagligen att han var fullständigt hopplös i alla former av bollsport. 1993 byttes den olympiska utrustningen mot en compoundbåge och samma år vanns det inte mindre än 2 guld och 1 brons på junior SM utomhus.

Karriären fortsatte spikrakt med ett tiotal SM-medaljer både som junior och senior och mellan 1997 och 2011 representerade Anders Sverige i landslaget i tavla med medaljer både individuellt och i lag från såväl EM, VM och World Cup innan han valde att ta en paus från bågskyttekarriären och satsa på arbetslivet.

Idag fungerar Anders som marknadsansvarig för oss på Bågar&Pilar vilket innebär att han uppdaterar hemsidan med nya produkter, skriver artiklar och testar otroligt mycket material för att hjälpa oss att hålla koll på nyheterna på marknaden.

Styrkorna är material, triming och skjutteknik för compound, områden där han mer än gärna hjälper till.

Anders är även svensk kontaktperson för företaget Custom Made Wraps som tillverkar högkvalitativa pilwraps som skyttar pilarna från oönskat slitage.

Sponsorer:
Mathews Inc
Shrewd Archery
DragonFlight Vanes
Bågar&Pilar

Material:
Mathews Halon X Comp
Mathews TRX 7
Mathews TRX 8
Carbon Express Nano Pro 400 med 120 grains A1 stålspets
CBE Vertex 3D Sikte
Shrewd Mini-Mag Scope med 6X Zeiss Lins
Shrewd Essential med 6X Zeiss Lins
Shrewd Onyx stabilisatorer 30/14"
Carter Wise Choice release
Spot Hogg Edge Swap

För att få chansen att göra skillnad i en sport som genomgår en enormt utveckling. Jag har under årens lopp fått enormt mycket stöd från både Ulrika Bengtson som från bågskytte-Sverige i stort och ser det som en självklarhet att jag ska dela med mig av mina erfarenheter och lärdomar.
— Anders Malm om varför han är en del av Team Bågar&Pilar